02 august 2006

Test: Who's the baddest bunny?

Mirror, mirror on the wall - who's the baddest of them all?

Det er en generell oppfattelse at kaniner er snille dyr, og det kan nok stort sett stemme. De er kosete, søte, snille og myke og det slemmeste de er kjent for er å "humpe som kaniner"
Helt uskyldige vesner altså... eller?

Filmer har vist denne påstanden feil. Det finnes så mange onde kaniner, at det ikke kan være kun unntak som bekrefter regelen - nei, det beviser nok heller at kaniner er onde dyr.
Men hvilken mytisk / filmviste kanin er den ondeste? Svaret får du her!

"Bad Bunny"

Opphavet til navnet på siden er jo en selvskreven kandidat. Han ser ikke så ond ut, men har et ondskapsfult vesen. Som sagt ser alle kaniner søte og uskyldige ut. Når da Bad Bunny klarer å holde samvittigheten sin ren selv etter å ha satt fyr på en søt, rosa kanin som vil alle vel, beviser at han er ond to the bone.
8/10

Påskeharen aka "Easter bunny"
Påskeharen er vel blant de mest kjente kaninene vi har. Hver påske dukker den opp med egg fulle av godteri. Som så mange skikker vi har stammer også den moderne påskeharen fra tyske protestanter. Påskeharen hverken ser eller gjør noe skummelt. At den er tysk og sørger for feite unger gir påskeharen:
2/10

Snurre Sprett eller Bugs Bunny
Den elskede WB-figuren med egen stjerne i Hollywoods Walk of Fame blir alltid fremstilt som en helt. Verden har latt seg bedra. Bak kommentaren "What's up doc" skjuler det seg større ondskap enn man vil inndrømme. Det kan kanskje la seg rettferdiggjøre at han gjør livet surt for Elmer Fudd. Da kan det kalles selvforsvar, men han ikke bare forsvarer seg. Han latterliggjør, sprenger, slår og det som værre er. I beste fall dårlig forbilde for barn, i værste fall Djevelens tremenning.
5/10

Duracell-kaninen
Den lille rakkeren som "Just keep going and going and going...." ser nok kanskje uskyldig nok ut, men også her er det ikke bare rent mel i posen. For det første går han jo på syre og fungerer jo i seg selv som en levende reklame for speed. At batterier ofte går rett i søpla etter bruk er heller ingenting som trekker opp. Sist men ikke minst, han spiller i reklamer. Til tross for dette lyser det ikke ondskap fra øynene, kun dollar.
3/10
Frank
Den store, blå kaninen fra Donnie Darko spår verdens ende, kommanderer Donnie til hærverk og skaper kaos i sinnet til både Donnie og filmpublikummet. Allikevel, er han ond? Han sier selv "I can do anything I want." - noe som er en anelse skummelt. Du vil ikke at en to meter høy kanin vil gå rundt og gjøre hva han vil... Men som sagt, er han ond? Jeg vil påstå nei, men skummel nok til 17 mareritt. Se filmen og døm selv!
5/10

Killer Rabbit of Caerbannog
Ridderne av det runde bord blir i Monty Pythons film ledet av Tim the Encanter til The Cave of Caerbannog hvor et monster som ingen før har blitt beseiret venter dem. Beistet viser seg å være en lodden, hvit kanin. Ridderne går til angrep, men forgjeves. Kaninen dreper alt og alle i sin vei før "The Holy Hand Grenade of Antioch" får den ut av veien.
Dette er prakteksempelet på en "Bad Bunny" - den virker søt og uskylding, men ond og djevelsk som djevelen selv. Monty Pythons Killer-rabbit hadde vasket gulvet med Frank, snytt nesa med Bad Bunny, malt veggen med Duracell-kaninen, spilt fotball med Påskeharen og drukket Snurre Sprett under bordet.
10/10

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du glemmer the bad bunny fra Hoodwinked. Ser søt og uskyldig ut, men vurderer å installere laser i sitt evil lair, har en ond sang med dårlig koreografi og prøver å drepe både Rødhette og bestemor. Ville fått grisebank av the killer rabbit, men går fortsatt under ond kanin.

Anonym sa...

Jeg sier som Anya: Bunnies aren't just cute like everybody supposes. They've got those hoppy legs and twitchy little noses - and what's with all the carrots? What do they need such good eyesight for anyway?

Anonym sa...

Bunnies! Bunnies! It must be bunnies! Or maybe midgets...